00212660047248
MON - SAT: 08 am - 17 pm
reservations@ecolodge-adventures.com

Agadir tevelovaglás

25,00 

Available

SKU: 5113 Category:

Agadir tevelovaglás

Az Agadir tevelovaglás a legjobb és leginkább foglalható tevékenység Agadirban , Marokkóban , a tevelovaglás Agadirban igazi tevetúra lesz. élményben lesz része, a szállodai fel- és leszállással együtt, ez az út a Souss folyó és az Eukaliptusz-erdő felfedezéséhez vezet. idegenvezetője kiválasztja a legjobb és legszelídebb tevét .

A teve vagy teve különleges helyet foglal el az arabok történelmében és örökségében, ez a helyzet több ezer éves múltra tekint vissza. Víz és tűző nap, egészen addig, amíg a történelem “a sivatag hajójaként” nem ismerték, amellett, hogy képes volt élni a hegyvidéki területeken, ahol hideg az idő.

A teve kapcsolata és a mangó kapcsolata közel 1800 évre nyúlik vissza, mivel ez az egyik legrégebbi állat, amelyet az ember háziasított, és képes volt hasznosítani a súlyhordozásban és a helyről-helyre szállításban, illetve eszközként. a szállítás. hordozza ezt a terhet.

 • Amit tartalmaz
 1. Ingyenes szállodai transzferszolgáltatás
 2. Ingyenes szállodai leszállási szolgáltatás
 3. Légkondicionált közlekedés
 4. Menta tea
 5. Snackek
 6. Minden adót és díjat tartalmaz

Egy tevés szafari tetején Agadirban tegyen egy egyedülálló utazást Agadirban Souss folyóján és eukaliptusz-erdőjén keresztül, és érezze e kedves lények lágy lendítését, miközben a Souss folyón lefelé utazik, és kíséretében vessen egy pillantást a királyi várra. szakértő útmutatóval.

Isten felruházta őt egy olyan egyedi tulajdonsággal is, amely más állatok számára nem elérhető, ez az a képessége, hogy ellenáll a szomjúságnak, és bár egyesek úgy magyarázzák ezt a tulajdonságot, hogy a tevék azok az állatok közé tartoznak, amelyek elraktározzák az elfogyasztott táplálékot, és visszatérnek a kérődzéshez, ha éhesnek érzik magukat. , és újra rágják, ami megmagyarázza, hogy képesek ellenállni az éhségnek és a szomjúságnak is.

Másrészt egyesek cáfolják ezt az elméletet, arra hivatkozva a teve szomjúságtűrő képességének titkát, hogy nem izzad, ezért nem sok vizet választ ki ezen elmélet szerint, mert testhőmérséklete 41 és 46 között mozog. fok, míg az emberi test hőmérséklete 37 fok,

 • Mennyibe kerül
 1. 200 MAD/FELNŐTT (20 €)
 2. Van kérdésed? lépjen kapcsolatba velünk a Whatsappon,  kattintson ide 

Ahhoz, hogy a test izzadjon, olyan légkörre van szüksége, amelynek hőmérséklete ennél magasabb, ezért a tevének magas hőmérsékletre van szüksége az izzadáshoz. Egy másik elmélet ezzel kapcsolatban, amelyet az Al-Arabi magazin tett közzé, tulajdonosai úgy vélik, hogy a teve nagy mennyiségű vizet iszik, amikor szomjas, akár 180 litert is. A karbamid (karbamid) a vizeletből kiürülő mennyiségen belül ürül ki, de a teve gyomrában található speciális baktériumok hatására ismét fehérjékké alakul .

Ha visszatérünk a tevék és az emberek közötti kapcsolat gyökereihez , azt találjuk, hogy a tevecsalád eredete Észak-Amerikában volt, és nem Ázsiában, a közhiedelemmel ellentétben, és ez az Encyclopedia szerint körülbelül 40 millió évvel ezelőtt történt. Az Országos Levéltár által kiadott „Al Mawroura”, amely a legnagyobb arab tevék enciklopédiának számít , és a tevék a pleisztocén kor végén, körülbelül egymillió évvel ezelőtt terjedtek el Dél-Amerikába, valamint egy szárazföldi földszoroson keresztül Ázsiába. a történelem előtti időkben összekapcsolta Észak-Amerikát Ázsiával.

 • Kezdési időpontok
 1. 10:00 vagy 14:00 vagy 16:00
 2. (Ez a tevékenység minden nap elérhető)
 • Visszatérési idő
 1. A kezdési idő 2 órája után

Másrészt az emberiség átmenete a vadászatról a földművelésre és a legeltetésre (i.e. 800-600) bizonyos állatok háziasítását követelte meg, hogy hasznot húzzanak belőle, és ez három régióban volt Délkelet-Ázsiában, Dél-Amerikában, a harmadik régió pedig Irán. az arab országok és a közel-keleti régiók, ahol háziasítottak teheneket, juhokat, kecskéket, tevéket és a lófélék családjába tartozó állatokat.

Az ásatók az iraki Tell Halaf romjai között találtak egy feliratot a hátán lovagló tevéről , egy másikat pedig a libanoni Byblos ősi városában. És a teje és a kútjai.

A tevék száma a világon 16,5 és 18 millió egypúpú teve (arab teve) között mozog, és ez a fajta teve elterjedt Indiában, az arab régióban és Észak-Afrikában, ahol az arab országok birtokolják az egypúpú tevék kétharmadát. globális népességük, főleg Szomáliában, Szudánban és Mauritániában, de számuk egyre csökken, különösen Szíriában, Szaúd-Arábiában, Irakban, Algériában és Líbiában, mert végül nem használták közlekedési eszközként, és a legtöbben tenyésztői közül vándoroltak a világba.

 • A tevékenység jellemzői
 1. Tevelovaglás a Souss folyónál
 2. Marokkói mentatea és rágcsálnivalók

tevék bizonyos tulajdonságok különböztetik meg, amelyeket mindenki ismer, aki foglalkozik velük, mivel hajlamosak egyazon fajhoz tartozó csordák között élni, és ha néhányukat elválasztják a csordától, akkor az első gondjuk, hogy visszatérjenek oda, és amikor a Arab tudta ezt a tényt, szándékosan korlátozta a nagy tevéket egy meghatározott helyen, hogy az egész csorda a közelében legeljen, így senki sem tér el tőle.

A sivatagi 4×4 AKA tevék  is gyáva állatoknak számítanak, nagy méretük ellenére, de félnek a legkisebb állatoktól, és ha hirtelen megjelenik a közelükben egy ragadozó állat vagy egy sáskaraj, akkor a lábuk behódol a szélnek, és az egész csorda követi. őket. Talán az egyik leghíresebb hajlam, amelyet a tevével kapcsolatban ismertek, a gyűlölet, mert elfojtja az ellenségeskedést a szívben, és várja a lehetőséget. Másrészt nagyon kedves a gyerekeihez.

Tevejárás Agadirban

A kalandos élményt azután kezdi meg, hogy megérkezik a túra kiindulópontjához, egy gyönyörű Agadir területhez, amelyet „Souss River” néven ismerünk. Értékelni fogja ennek a különleges helynek a békéjét és szépségét, miközben megtapasztalhatja a tevelovaglás izgalmát Agadirban ha vezetett utat követ.

A tevéket az idők során használták szállítóeszközként és nők járműveként. Az ókori Egyiptom királyi családja a „howdage”-t használta a szállítására, a királynőt pedig borjú nélküli howdában vitték, szolgái és követői a vállukon. Ami az Arab-félszigeten található howdah-t illeti, az iszlám előtti korszak óta ismert, és ez volt az egyik legfontosabb női hajó.

 • Vegye fel az információkat
 1. Szállodája fogadása Agadirban
 2. Vagy Agadir körutazás kikötője ( Taghazout *, Tamraght*, Paradise Beach*, Aourir*)

Botokból és faágakból készült, és tevéken hordták . A benne lovagló nő helyzetének megfelelően díszítették, bútorozták.

Létezik még a “Hawiyah”, amely női csónakokból áll, amely egy olyan ruha, amelyet a teve púpjára tekernek, majd lovagolnak, és a “Hawiyah” csak tevék számára készült , ellentétben a “Sawiya”-val, amely esetleg legyen más állatoknak.

A tevéket a „sivatag hajójaként” ismerték, mert elviselték a sivatag nehéz természetét, és Isten olyan előnyökkel ruházta fel őket, amelyek segítették őket ebben, amelyek közül a legfontosabbak: a testüket fedő vastag bőr. sűrű, rövid szőr (szösz), amelyet rossz hővezetés jellemez.

 • Milyen hosszú az út
 1. 2 órás tevékenység

A tevének van egy „papucs”, vagyis a teve láb, amely olyan, mint egy széles, puha húsból készült kesztyű, amely puhítja a homokot, ami segíti a sivatagban való járást, amellett, hogy egy ideig bírja a szomjúságot. 6-10 nap, és bizonyos körülmények között több mint egy hónap.

A tevéket a Nemes Korán, a hívőket Isten hatalmán való elmélkedésre felszólító versekben, több szúrában is említik, köztük „Al Imran”, „An-Nisa”, „Al-Ma’idah” ”, „Al-An’am”, „Al-A’raf”, „Hud” és „Yusuf”, „Al-Nahl”, „The Night Journey”, „Hajj” és mások.

A teve volt Száleh próféta csodája is, béke legyen vele, a családjának, ahol elmondta nekik, hogy a tevének egy napon van része vízben, ezért nem isznak belőle, és nekik is van része másnap, így a teve nem iszik benne, ezért levágták a tevét, megszegve Szálehnek tett ígéretüket, béke legyen vele. Nem tettek lelkiismeret-furdalást, és Isten elpusztította őket, hogy történetük példa és jelzés legyen Isten erejéről.

 • Amit nem tartalmaz
 1. Italok

A teve felhasadt ajkával képes rágcsálni a tüskés növényeket, így a tevék felnevelkedhetnek ezeken a tüskés növényeken, és hasznot húzhatnak húsukból és tejükből.

A tevék is segítik a túllegeltetés nélküli legeltetést, hiszen nem egy adott területre koncentrálva legelnek, és felrágják a gyomokat, így meg lehet óvni a legelőket a túllegeltetés és a tevegelés okozta romlástól.

A teve kirándulás Agadirban naponta elérhető, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk az alkalmazáson keresztül , bármikor

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Agadir tevelovaglás”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You have to be logged in to be able to add photos to your review.

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Create an Account